Bli målmedveten

Bli målmedveten

Globala målen och Agenda 2030. Låter det tungt? Låt dig inte skrämmas! Det är lättare att ta till sig än vad du kanske tror och viktigare än någonsin att engagera sig i om du vill att världen ska bli bättre.

Såhär:

Hand i hand med hållbarhet och frågor som rör klimatet går bland annat jämställdhet, hälsa, fred och bekämpning av fattigdom. Om man arbetar med dessa olika områden parallellt uppnår man nämligen maximal effekt för omställning till en bättre värld.

Det finns 17 globala mål och de är minst sagt ambitiösa. Deadline för att uppnå dem är dessutom ganska tajt, nämligen år 2030.

Målen har antagits av världens länder och finns till för att uppnå i huvudsak fyra saker:

  1. Avskaffa extrem fattigdom
  2. Minska ojämlikheter och orättvisor i världen
  3. Främja fred och rättvisa
  4. Lösa klimatkrisen.

För att detta ska lyckas krävs dock att alla människor drar sitt strå till stacken. Ett sätt att snabbt komma igång är att bli målmedveten.

Genom att lära dig mer om de globala målen och svara på några frågor kring ditt liv och dina värderingar får du en personlig att-göra-lista med konkreta tips på vad just du kan göra för att bidra. Konkreta tips är alltid bra, då har man något att jobba mot och det är lättare att vara handlingskraftig.

Koka en kopp te, ägna några få minuter åt detta och sprid sedan ordet.

https://www.globalamalen.se/bli-malmedveten-nu/

Vi fixar det här. Tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *