Att skola planetskötare, del 2

Att skola planetskötare, del 2

Dela, byta, hyra. Vackra ord.

En del människor sätter prestige i att äga saker. Tänk om vi istället lärde våra barn att det är fint att inte äga. Alltså att dela, hyra och byta saker med varandra istället?

Låt oss försöka normalisera följande:

  • Istället för att köpa böcker, låna dem på biblioteket.
  • Istället för att köpa ett fritidshus, låna ett via t.ex. airbnb eller Blocket. (Då får du dessutom möjlighet att testa olika stugor och se olika platser).
  • Istället för att köpa dyr utrustning till veckan i fjället eller inlines-helgen med kompisarna, låna grejerna på fritidsbanken (finns i hela Sverige). Här kan man låna sport- och fritidsutrustning precis som man lånar böcker på biblioteket. Läs mer här.
  • Istället för att köpa nya växter, byt med grannen eller vännerna. Du får en paprikaplanta av mig så får jag en tomat av dig.
  • Istället för att köpa ett verktyg du kommer använda ytterst sällan, fråga runt i bekantskapskretsen. Säkert är det någon som har att låna ut.
Ur boken Gör skillnad! Från klimatångest till handlingskraft

2 kommentarer

Viktigt att tänka på är att du inte behöver göra allt rätt på en gång. Har du börjat bli medveten och så smått tar dig an några av tipsen, så är du på god väg till en bra planetskötare tycker jag😁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *