I väntan på bättre tider

I väntan på bättre tider

Pandemi och klimatkris. Det är inte den mest optimala tiden för resande just nu. I väntan på bättre tider finns det desto större utrymme för dagdrömmeri.

Botanisera i boklådorna längs Seine, stå på toppen av Taffelberget, ta en kaffe på Zimt & Zucker i hjärtat av Berlin, gå på fortbollsderby i Manchester, dricka öl på Københavns Toldbod.

Listan över saker att längta efter kan göras evighetslång, men vi stoppar där. Låt oss istället prata om tåg.

Är man beredd att göra resan till en del av målet och samtidigt inte bidra till den pågående klimatslakten är det nämligen tåg som gäller. Dessutom är snabbt inte alltid bäst. Att resa med tåg ger en helt annan uppfattning om avstånd och tid.

För den novisa tågresenären finns ett antal böcker att ta till i den, till skillnad från flyget, aningen mer snåriga tågvärlden.

Här kommer därför tre snabba boktips:

I den relativt nyutgivna boken Med tåg genom Europa finns användbara tips kring hur man planerar sin resrutt, användbara appar, hur man bokar tågbiljetter och hur tågåkandet fungerar i olika länder. Dessutom finns förslag på olika rutter och hur lång tid de tar.

Längs spåret fokuserar på tågluff i Sverige.

Medan Tågsemester fokuserar på tågresande i våra nordiska grannländer.

Samtliga tre böcker är kärleksförklaringar till tågresandet, vilket smittar av sig till läsaren.

I väntan på bättre tider kan man alltså förkovra sig i miljösmarta sätt att resa. För när det är fritt fram igen kommer ett uppdämt behov att göra sig än mer påmint. I alla fall för oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *